@poroshenko

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області відвідав Державне підприємство КБ "Південне" імені М.К.Янгеля, передає прес-служба глави держави.

Глава держави провів нараду, на якій обговорювались стан, проблеми та перспективи розвитку космічної галузі. Генеральний директор підприємства Олександр Дегтярьов представив проекти в аерокосмічній, оборонно-промисловій і транспортній сфері, зокрема участі у міжнародних проектах «Морський старт» і «Наземний старт»; у спільному українсько-бразильському проекті «Циклон-4», розробки ракети-носія середнього класу «Антарес», виробництва супутників дистанційного зондування Землі "Січ".

Читайте такожУкраїна має виробити стратегію, яка поверне їй статус великої космічної держави - Порошенко

Відео дня

Також Президент підняв питання про перспективи співпраці у космічній сфері з іншими зацікавленими державами, зокрема з Республікою Казахстан.

Участь у нараді також взяли Віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, Радник Президента - директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський.