Фото: МВС

Як виявилося, у житловому районі міста Сєверодонецька, у будівлі проектного інституту азотної промисловості і продуктів органічного синтезу «ГІАП», сепаратисти залишили схованку, коли тікали з м. Сєверодонецьк.

Правоохоронці вилучили порох і боєприпаси з дотриманням усіх правил обережності. У схованці було майже три сотні ящиків з порохом, у кожному з яких по 80 кг, а також міні-арсенал із трьох десятків мінометних мін калібру 50 і 82 мм.

Фото: МВС

У ящиках виявився не просто порох. За висновком співробітників НДЕКЦ ГУМВС України у Луганській області, дана велика партія вибухової речовини раніше перебувала на Луганському патронному заводі, звідки була викрадена терористами у кінці травня цього року.

Відео дня
Фото: МВС

Як з'ясувалося, раніше, від травня до липня поточного року у приміщеннях проектного інституту, розташованого на території даного хімічного підприємства, був штаб сепаратистів, які тероризували мирних жителів Сєвєродонецька та прилеглих до нього населених пунктів.

Читайте такожБіля Лисичанська знайшли схованку зі зброєю бойовиків і картами диверсій (фото)

На даний час за даним фактом, занесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проводяться процесуальні дії.

Співробітниками міліції розгорнуто широку роз'яснювальну роботу серед місцевого населення, особливо учнів середніх шкіл, ПТУ та ВНЗ, з метою профілактики смертельних випадків і травматизму внаслідок необережного поводження з вибуховими речовинами і зброєю, залишеними терористами в місті.

Раніше СБУ виявила на Луганщині схований терористами "Бєса" арсенал зброї.