Львовский бронетанковый завод запускает серийное производство

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Як зазначається у повідомленні, до кінця вересня буде завершено випуск першого зразка легкого БТРа "Дозор".

Читайте такожНа Львівському бронетанковому заводі розробили БТР "Дозор" для десанту АТО

"На львівському бронетанковому заводі працює 800 осіб. Зараз завод працює в кілька змін, навіть у вихідні дні, ремонтуючи танки і бронетранспортери. Сьогодні бачимо перший зразок експериментального легкого бронетранспортера, який надзвичайно потрібен нашим збройним силам. Він може перевозити до 20 десантників, розвиваючи швидкість 120 км/год", - цитує прес-служба міського голови Львова Андрія Садового.

Відео дня

Як розповів директор державного підприємства "Львівський бронетанковий ремонтний завод" Олександр Останець, є всі підстави вважати, що "Дозор" буде мати великий попит не тільки в Україні, але і за її межами.

"До кінця місяця плануємо завершити виготовлення першого зразка. Існують деякі технічні нюанси, які не залежать від нас, адже ми проводимо його в кооперації з іншими країнами. Силовий агрегат купуємо за кордоном, в цьому невелика затримка. "Дозор" буде конкурентоспроможним на ринку, дешевше багатьох закордонних аналогів", - зазначив Олександр Останець.