Фото УНИАН

Сьогодні літаки ВПС України нанесли ракетно-бомбовий удар по місцях скупчення живої сили і техніки бойовиків «ЛНР» в районі Молодогвардійська і села Самсонівка Краснодонського району на Луганщині. 

Про це під час брифінгу в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Відео дня

За його словами, у відповідь бойовики відкрили вогонь по літаках із зенітно-ракетного комплексу «Панцир», розташованого у районі Суходольська Краснодонського району. Українські літаки, по кожному з яких було здійснено два пуски ракет, успішно вийшли із зони обстрілу.

Читайте такожП'ять цивільних вертольотів повертаються з Африки, щоб допомогти силам АТО

За даними РНБО, співробітники підрозділу спеціального призначення УМВС в Одеській області «Шторм» без втрат вийшли з оточення в районі села Георгіївка на південь від Луганська, забезпечивши виведення колони з 62 одиниць техніки, включаючи захоплений БМД та більше 50 автомобілів з мешканцями Георгіївки та Лутугиного, яким погрожували терористи.

Водночас, за підтримки підрозділів Збройних Сил РФ терористи не припиняють спроби захопити населені пункти на Луганському напрямі. 

Читайте такожСили АТО за добу знищили близько сотні бойовиків - речник

Як повідомив Лисенко, зокрема, бої відбувалися в околицях населених пунктів Шишкове, Станично-Луганське, Іллірія, Брянка та Красний Луч.