Фото УНІАН

У Дніпропетровській області до районних військових комісаріатів добровільно, без виклику повісткою, прибули майже 3 тис. громадян. 

Як повідомляє прес-служба Мністерства оборони України, за словами заступника військового комісара Дніпропетровського обласного військового комісаріату по роботі з особовим складом підполковник Сергія Полуцигана, ”у період проведення етапів третьої черги мобілізації з області було призвано військовозобов’язаних рядового, сержантського та офіцерського складу запасу, які приступили до виконання службових обов’язків по захисту територіальної цілісності Української держави. За цей час у війська поставлено понад 500 одиниць техніки”.

Читайте такожЗбройним силам України терміново потрібні досвідчені військові

Відео дня

Як сказав Полуциган, на Дніпропетровщині сформовано три батальйони територіальної оборони і триває формування ще одного підрозділу територіальної оборони, термін готовності якого - середина вересня. Жоден з мобілізованих не буде одразу направлений виконувати бойові завдання в зону АТО без підготовки на полігоні. Відновлення військових навичок триватиме в обсягах та за програмою підготовки в залежності від військових спеціальностей.