Фото УНІАН

Рада національної безпеки та оборони України підтверджує знищення більшої частини військової колони з Російської Федерації, та повідомляє, що випадки перетину українсько-російського кордону військовою технікою є традиційним явищем.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони Андрій Лисенко.

Лисенко повідомив, що направлення колони військової техніки в Україну з боку Російської Федерації є традиційним явищем. 

Відео дня

Читайте такожПорошенко: Артилерія знищила частину російської військової техніки, яка вночі вторглася в Україну

«Українськими військовими засобами артилерійського вогню вдалося розбити більшу частину колони військової техніки. Зараз ситуація змінюється, міста оточені та бойовики не можуть отримувати підкріплення, поширюються панічні настрої, та бойовики намагаються відходити в «щілини» на російську сторону», - повідомив Лисенко.

За його словами, останні новини про проходження колони набули розголосу, оскільки до них привернули увагу іноземні журналісти, які на власні очі побачили проходження колони військової техніки в Україну з боку Росії та почали порушувати питання, чому це відбувається. 

«Є інформація, що в Ростовській області всіх осіб, що знімають військові колони, буде оголошено шпигунами. Саме завдяки іноземним журналістам вдалося підняти питання про перетин кордону російською технікою», - додав він.

Читайте такожЛуценко про знищену російську бронеколону: нех*й шастать

Як повідомляв УНІАН, Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен підтвердив, що колона бронетехніки з Росії в`їхала на територію України.

Значна частина військової техніки з Росії, яка вночі увійшла на територію України, була знищена українською артилерією, заявив президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном.