REUTERS

Речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко розповів про нову тактику ведення АТО на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на брифінгу в Києві.

«Зміна тактики АТО принесла позитивні результати, точкове знищення бандформувань і колон з технікою виявилось більш ефективним, ніж фронтальний наступ», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі бойовики намагаються застосувати тактику «випаленої землі» - штаб АТО

Лисенко уточнив, що «тактика стосується розриву угруповань бандформувань терористів на шматки, тобто з різних боків вони відчувають і оточення, і вже в них дуже мало можливості отримати допомогу від сусідньої країни».

«Йде блокування і поступове знешкодження терористичних банд. Ми зараз у постійному наступі – це вже не зупинити, але ми це робимо дуже обережно», - наголосив речник РНБО.

Читайте такожУ Сумах створюють термінову базу військовозобов'язаних з особливими вміннями і знаннями

«Перше – це майже 100% розвідка тієї місцевості, куди має піти бойовий підрозділ, і це обов’язкова розвідка, яка має доповісти про наявність мирних мешканців. Щоб вони не постраждали під час бойової операції», - зазначив Лисенко.

Він зауважив, що «якщо є якась загроза для мирного населення, то обов’язково відпрацьовується механізм роботи спеціальних точкових груп – це снайпери, це спеціальні маленькі невеличкі тактичні групи, які виконують специфічні завдання із виведення з ладу бойової техніки терористів і вибиття їхніх ватажків».