REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

“За оперативною інформацією, щодо 18 наших військовослужбовців порушено кримінальні справи, п'ятьох офіцерів затримано», - сказав він.

«Наші військові вимагають зустрічі з українськими дипломатами. Генеральний консул України з Ростова-на-Дону намагався зустрітися із співвітчизниками та з'ясувати підстави їх затримання. Натомість російська сторона незаконно відмовила у зустрічі, чим грубо порушила норми міжнародного права”, - підкреслив Лисенко.

Відео дня

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо затриманих офіцерів, речник РНБО сказав, що арештованих офіцерів “справді вивезли”.

Читайте такожУ РФ силою утримуються 46 українських військових, щодо 18 відкрито кримінальні справи - РНБОТакож Лисенко зазначив, що частина звільнених бійців з рядового та сержантського складу, які повернулись до України, в доповідях зазначили, що співробітники ФСБ Росії вимагали від них зізнатися, що начебто вони обстрілювали територію РФ.

“Проте у нас є підтверджена фактами інформація, що саме територію Росії спочатку обстрілюють терористи. Потім вони стріляють по українським військовим, а російські військові відповідають вогнем у бік місць дислокації українських військ”, - зазначив Лисенко.

Читайте такожЗа останню добу в зоні АТО загинули 7 українських військовослужбовців - РНБОЯк повідомляв УНІАН, кілька днів тому частина військовослужбовців сил АТО після тривалого обстрілу з танків, важких гармат, БМ 21 «Град» та по закінченню в них боєприпасів були змушені відійти на територію Російської Федерації. Перед відходом вони підірвали залишки бойової техніки та знищили свою зброю.