REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив комісар Київського міського військкомату, полковник Володимир Кидонь сьогодні журналістам.

“Третя черга мобілізаційного розгортання - це нарощування угрупувань Збройних сил та інших військових формувань, йде поповнення комплекту військ особовим складом, а також технікою”, - сказав він.

За словами військового комісара, “на сьогодні ми завершили першу хвилю третьої черги мобілізаційного розгортання». Загалом керівництвом держави та Міністерством оборони визначено 5 таких хвиль, кожна з яких становить 7 днів, сказав він.

Відео дня

Читайте такожУ Міноборони пояснили причини третьої черги мобілізаціїКидонь уточнив, що “в перший день ми здійснюємо оповіщення особового складу і керівників підприємств, в другий-третій день проводимо медичний огляд для того, щоб встановити придатність до військової служби, і в четвертий, п'ятий і шостий дні відбувається подача мобілізаційних ресурсів, тобто особового складу і техніки, до військових частин”.

Читайте такожУ Чернівецькій області депутати місцевих рад йдуть добровольцями до арміїЯк повідомляв УНІАН, третя черга часткової мобілізації оголошена в державі 21 липня після оприлюднення відповідного указу президента України, затвердженого Верховною Радою України, і триватиме 45 діб.