REUTERS

Впродовж останньої доби в зоні проведення АТО загинуло 5 українських військовослужбовців, 14 отримали поранення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

“За останню добу у нас загинуло 5 військовослужбовців. 14 отримали поранення”, - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСили АТО зайняли Ясинувату, розблокували шляхи на Дмитрівку і Дякове (карта)

За словами Лисенка, ніч на 4 серпня характеризувалася підвищенням активності бандформувань. Збільшилась інтенсивність обстрілів позицій сил АТО, у тому числі з установок “Град”, танків та мінометів.

Крім того, за даними Лисенка, з території РФ протягом доби 5 разів були обстріляні позиції сил АТО, у тому числі з установок “Град”.

Читайте такожЗбільшилася інтенсивність обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків - штаб АТО

Зокрема, вчора о 21.00 під артилерійський вогонь росіян потрапили десантники в районі Червонопартизанська, під мінометний обстріл - позиції українських військ в районі Зеленопілля. Опівночі з установок “Град” російські військові обстріляли українських десантників в районі Дяково. Також російські військові відкрили артилерійський вогонь по позиціях прикордонників, а з мінометів обстріляли українських військових в районі селища Камишне. Вогонь вівся з населеного пункту Маноцький (РФ) у напрямку українського села Юганівка, підкреслив Лисенко.