Фото УНИАН

Президент Петро Порошенко відвідав Головний військово-медичний клінічний центр, де перебувають на лікуванні військовослужбовці, які отримали поранення в антитерористичній операції на Донбасі. 

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, Порошенко подякував десантникам за мужність і вручив їм державні нагороди.

Відео дня

Читайте такожПорошенко привітав десантників зі святом

Він відзначив, що пишається тим, що в державі є такі військові. «Україна тримається на таких героях, як ви», - сказав президент.

Глава держави подякував за мужність та героїзм, проявлені у боях. «Ваші імена – назавжди в серцях українців», - наголосив він.

Президент високо оцінив внесок аеромобільних військ в успіх антитерористичної операції у Луганській та Донецькій областях. 

«Весь український народ пишається тим, як десантні бригади – 25-а, 79-а, 80-а та 95-а – виконують свої військові завдання. Десантники завжди там, де важко. Всі наші штурмові операції здійснені їх силами», - заявив глава держави.

Порошенко поцікавився потребами військовослужбовців та доручив забезпечити їх всім необхідним для лікування та реабілітації, зокрема, протезами.

Читайте такожГелетей привітав десантників із днем «крилатої піхоти»

Президент вручив орден «За мужність» III ступеня старшому сержанту Олександру Пономарьову, який у бою під містом Красний Лиман Донецької області, будучи пораненим, не припиняв вогонь та забезпечив розгортання основних підрозділів. Орден Богдана Хмельницького III ступеня з рук президента отримав лейтенант Олександр Чорпіта, який був поранений у бою в місті Лисичанськ Луганської області, відмовився від евакуації та продовжував розміновувати фугаси.

Орден «За мужність» III ступеня вручено солдату Юрію Весельському, пораненому у місті Слов’янськ Донецької області, який при конвоюванні вантажу потрапив у засідку. Незважаючи на поранення, продовжував керувати боєм та здійснював евакуацію особового складу і техніки.

Читайте такожДесантний дух передається з покоління в покоління - командувач

Солдат Сергій Ільніцький отримав з рук президента орден «За мужність» III ступеня за те, що при виконанні завдання на кордоні у Луганській області, незважаючи на поранення, забезпечив доставку боєприпасів.

Старший сержант Сергій Козак нагороджений орденом «За мужність» III ступеня за те, що при конвоюванні вантажу у місті Добре Донецької області, попри поранення, продовжував керувати боєм і зміг евакуювати особовий склад та техніку, повідомили в прес-службі.