REUTERS

Вчора, 14 червня, в результаті авіаудару, нанесеного авіацією АТО по позиціях бойовиків у районі Краматорськ - Дружківка, знищено більше 50 бойовиків. Ще близько 150 отримали поранення. За повідомленням джерел, серед загиблих ідентифіковані в основному особи неслов'янської національності.

Про це УНІАН повідомили у Міністерстві оборони України.

Ефективними діями авіації АТО в цьому ж районі знищено склад боєприпасів бойовиків. Очевидці протягом трьох годин спостерігали вибухи в точці нанесення авіаудару.

Відео дня

У Станично-Луганському силами авіації АТО були ліквідовані 2 блокпоста бойовиків. У районі населеного пункту Дяківка нанесено артилерійський удар по базах дислокації бойовиків.

Читайте такожНа Харківщину намагалися прорватися дві автоколони бойовиків

Втрат серед учасників АТО за підсумками точечних ударів не зафіксовано.

Протягом минулої доби в районі населеного пункту Семенівка підрозділи сил АТО стримували спроби прориву бойовиків через кільце блокади, вогнем у відповідь відкидаючи бойовиків на вихідні позиції.

У районі населеного пункту Щастя підрозділи сил АТО проводять заходи з блокування та знищення бойовиків. З цією метою створено 2 додаткових блокпоста, проводяться інші спеціальні заходи.

Терористи продовжують обстрілювати блокпости військових учасників АТО. Вогнем у відповідь вогнем такі спроби присікаються.

Читайте такожУ боях на Донбасі терористи вбили майже сотню українських солдат

За контрольний період силами АТО заблоковано рух 7 автомобільних колон, в їх складі мікроавтобуси, які перевозили для бойовиків зброю і боєприпаси. Знищено 2 БТР, 2 танка Т-64Б, 2 КАМАЗа з встановленими на них ДШК, систему залпового вогню БМ-21 Град, ще одну БМ-21 вилучено. Разом з нею вилучено і документацію, яка підтверджує, що бойова машина входить до складу ЗС РФ.

Силами АТО взято під контроль 248 кілометрів державного кордону. Більше десяти населених пунктів знову під контролем українських військовослужбовців.

Керівництво АТО в черговий раз звертається до мирних жителів з проханням у жодному разі не знаходиться поруч з базами бойовиків, на їхніх блокпостах, у бойових порядках бандитів.