Фото: УНІАН

У військових частинах гарнізону створені робочі команди, які розчищають від снігу прилеглі до військових частин території. Крім того, від Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана П.Сагайдачного біля населеного пункту Івано-Франкове працює автогрейдер ГС-1402, що розчищає ділянку міжнародної траси «Івано-Франкове – Шегині». Також у напрямку міста Золочів, що на Тернопільщині, вирушила колона військової техніки.

Відео дня

Ще один шляхопрокладач «БАТ-2» буде задіяного для розчищення дороги поблизу населеного пункту Бібрка  (Львівська область). У готовності до дій перебуває також й особовий склад військових частин Львівського гарнізону. Вже створено мобільні авто групи, загальна кількість яких становить понад 60 одиниць.

У зв’язку із погіршенням погодних умов на території області впродовж 14 березня ускладнено рух на автошляхах Сколівського, Жовківського, Жидачівського, Золочівського, Перемишлянського, Буського та Миколаївського районів.

Основні зусилля пожежно-рятувальних підрозділів зараз зосереджені на здійсненні заходів з евакуації автотранспорту та наданні допомоги людям. Протягом минулої доби до виконання вищезазначених робіт від Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області залучено 183 рятувальника та 71 одиниць техніки.

Наразі розгорнуто три пункти обігріву на автошляхах області, зокрема у Сколівському та Бродовському районах. За добу по допомогу до них звернулося 176 осіб, зокрема, з проханням відбуксирувати понад 200 автотранспортних засобів.

З метою підвищення оперативності реагування на можливе погіршення погодних умов проведено розрахунок сил і засобів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, у відповідності до якого техніка і особовий склад відряджені у визначенні райони.

З метою збору та уточнення інформації, проведення розвідки та організації взаємодії із органами ДАІ, службами цивільного захисту області (району) в ході виконання невідкладних аварійно-рятувальних робіт в Сколівський та Бродівський райони області направлено мобільні опергрупи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.