Українські мооряки потренувалися з американськими

Про це УНІАН повідомив начальник прес-центру командування українських ВМС Олег Чубук.

За його інформацією, заходи, до яких з боку української сторони залучалися фрегат «Гетьман Сагайдачний», вертольоти і літаки морської авіаційної бригади, проводилося з метою відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань відповідно до стандартів НАТО, підвищення рівня взаємосумісності підрозділів.

Читайте такожУкраїнські ВМС розпочали підготовку до навчання «Сі Бриз-2015» Тренування увібрали в себе, зокрема, навчання зі зв’язку, плавання в ордерах в нічний і денний час, тактичне маневрування, відпрацювання дій з передачі вантажів на ходу, відбиття асиметричних загроз, дії з протиповітряної і протичовнової оборони.

Відео дня

«Тренування типу PASSEX є доброю нагодою для відпрацювання сумісних дій двох і більше кораблів в різних умовах та обставинах, і ми сповна використали її для підтримання навченості екіпажів щодо відпрацювання стандартних процедур», - процитував Чубук слова начальника штабу бригади надводних кораблів капітана 2 рангу Дмитра Глухова.

Сьогодні фрегат «Гетьман Сагайдачний» після успішного виконання поставлених завдань повернувся до місця постійного базування.