фото прес-служби Міноборони

Пам’ятку розмістили на будівлі чернігівського колегіуму №11, випускником якого був військовослужбовець.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано батькам загиблого воїна, міському голові Олександру Соколову та директору навчального закладу Світлані Рубан. Під час заходу присутні вшанували пам’ять Володимира хвилиною мовчання, та поклали квіти до пам’ятної дошки. Також поспілкувалися з батьками і висловили слова підтримки та співчуття.

Відео дня

Читайте такожУ Вінниці відкрили меморіальну дошку Герою України Костянтину Могилку

Старший солдат Володимир Близнюк був призваний до війська як доброволець. Раніше він відслужив строкову службу в МВС. В АТО служив на посаді помічника гранатометника в окремому мотопіхотному батальйоні (на той час це був 13 батальйон територіальної оборони). 6 вересня, Володимир разом з бойовими товаришами охороняв важливий об’єкт неподалік Станиці Луганської. Того дня, близько 16.00 бойовики здійснили підступний мінометний обстріл даної позиції українських бійців. Від отриманих осколкових поранень Володимир помер.

Читайте такожВ Овручі відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого десантника

– Володимир Близнюк мав чітку життєву позицію. Був патріотом, любив рідну Україну. І з життя пішов як герой, захищаючи її. Він завжди залишиться у нашій пам’яті, – сказала директор чернігівської школи-колегіуму №11 Світлана Рубан.